Expositie I Under Sweet Surveillance

Zondag 24 juni werd 'Under Sweet Surveillance' geopend; een expositie bij galerie Objectief met werk van vier AKI alumni. Met werk van Hannelotte van Elst, Ruben van der Sleen, Annejet Brandsma & Nina Musholt. Te zien t/m 21 juli 2018.

foto: Hanna Jansen


artikel Tubantia I ArtEZ, een jaar later

artikel 30 juni in Tubantia over hoe het gaat een jaar na het afstuderen. 


lezing I Saxion 'Het nieuwe Noaberschap'

Samen met Saxion Living Arts heb ik de lezing 'Het Nieuwe Noaberschap' mogen organiseren. Een middag over sociale cohesie in de huidige maatschappij. De lezing is ontstaan vanuit de foto serie 'Goed Volk'. Een onderdeel van de bijeenkomst is de opening van deze expositie. 


interview I RTV Apeldoorn

Een interview bij de radiozender RTV Apeldoorn over de aankomende expositie in de Loolaan Galerie in Apeldoorn. Te zien op 3,4,10,11 maart 2018.


MORE FOCUS | Het trage lage land

'Goed Volk' zal onderdeel zijn van de fotografietentoonstelling met werk van 21 kunstenaars 'Het trage lage land' te zien bij museum MORE in Gorssel. Van 27 mei t/m 9 september.


expositie I Loolaan Galerie Apeldoorn

Het werk 'Goed Volk' is te zien in de Loolaan Galerie, Loolaan 31a in Apeldoorn op 3, 4, 10 en 11 maart 2018 van 13.00 tot 17.00 uur samen met werk van Martha Waijop.
Op 11 maart ben ik zelf aanwezig.


expositie I Menzis Jong talent 2017

Het werk 'Goed Volk' is van 12 september tot en met 11 oktober 2017 te zien in het Menzis kantoor in Groningen als onderdeel van de tentoonstelling Jong Talent. 


artikel I Metropolis M

Een artikel op de site van Metropolis M over de afstudeer expositie 2017 aan de aki. Een stuk van dit artikel is gewijd aan de film die ik gemaakt heb voor het project 'Goed Volk'.


Artikel I AD en Tubantia

Een artikel in het AD en in Tubantia, over de AKI met een portret bij het examenwerk. "Nog nooit was het aantal kandidaten zo laag: slechts 36 studenten doen deze week examen bij AKI ArtEZ in Enschede. Toch bevindt de kunstopleiding zich juist nu in een periode van groei." Beeld: © Frans Nikkels

 

Pitch I Donkere Kamer Rotterdam

op 15 juni kreeg ik de mogelijkheid om mijn project te pichen tijdens de donkere kamer in Rotterdam, georganiseerd door het Nederlands fotomuseum. Hoofdgast van de avond was fotograaf Sebastião Salgado. Een eer om voor hem mijn project te mogen presenteren met als uitkomst de beste pitch van de avond met een prachtig bedrag bij elkaar gestemd door het publiek om mijn project verder te kunnen ontwikkelen!


expositie I AKI finals

Juni 2017 - Tijdens deze eindexamenexpositie is de eerste vertoning van het project ‘Goed Volk’ te zien tijdens de eindexamenexpo’s van de afdeling Crossmedia Design. Deze expo loopt van 23 tot 28 juni in aan de AKI in Enschede. 

het project ‘Goed Volk’

Ik ben geboren en getogen in een klein dorpje in Overijssel, en opgegroeid met de sociale tradities van het noaberschap, wat inhoud dat je voor elkaar zorgt in goede en slechte tijden. Doormiddel van fotografie probeerde ik voor mezelf duidelijk te krijgen wat dat alles voor mij betekend. Het werd een zoektocht naar mijn eigen identiteit en creëerde vooral meer vragen. Waarom is het moeilijk om te verhuizen? En wat zijn mijn eigen keuzes en welke keuzes zijn gebaseerd op sociale verwachtingen? Doormiddel van fotografie en interviews met leeftijdsgenoten probeer ik een beeld te vormen van mijn eigen jeugd, identiteit en de omgeving waarin ik jaren heb gewoond.

Donkere kamer BredaPhoto

September 2016 - Elke donkere kamer is er mogelijkheid voor drie fotografen om zijn of haar fotoproject te pitchen in drie minuten. Het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze drie projecten. De Donkere Kamer is een programma van DuPho, PhotoQ en Pakhuis de Zwijger en wordt dit keer gemaakt in samenwerking met BredaPhoto.

Dutch Design Daily

augustus 2016 - Tijdens One Week About Photography door Ahmet Polat is er door middel van interview een stukje geschreven over het project 'Goed Volk’.

Over mij

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de AKI in Enschede op de afdeling Crossmedia Design. Binnen deze opleiding heb ik gekozen voor de fotografie. Fotografie is een reden om over drempels te stappen. Door kleine onderwerpen (of klein leed) vast te leggen die gaan over maatschappelijke veranderingen informeer ik de toeschouwer om na te denken over sociale verhoudingen. Ik toon de kijker de kracht van beeld en biedt een nuance in de gehaaste beeldcultuur van nu.

voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


© Annejet Brandsma